bZ4X

Den Ultimate Familiebilen med Enestående Komfort, Romslighet og Garanti

Romsligheten og kjørekomforten var avgjørende da småbarnsfamilien fra Vennesla fant den perfekte familiebilen. 

Den ultimate familiebilen for oss, sier Espen Løland.

Sammen med kona, Hilde Aabel og datter Mari har de nå kjørt rundt i Toyota bZ4X i tre måneder. Bilen er en av de mest populære på markedet om dagen. Det som ofte blir nevnt når man snakker om bZ4X er kjørekomforten og romsligheten.

— Jeg føler meg veldig trygg når jeg setter meg inn i bilen. Det er veldig god romslighet og kjørekomfort som har mye og si for meg og min familie, sier Aabel.

— Jeg er også bonusfar til to, så da er det veldig greit med ekstra god plass, legger Løland til.

Salgssjef for nybil, Andreas Bergkvist Jacobsen beskriver Toyota bZ4X som en perfekt familiebil med en unik kombinasjon av kvalitet, kjørekomfort og romslighet.

— Jeg må også nevne fremkommelighet. Jeg kan ikke beskrive denne bilen med tre ord, jeg trenger minst fire, sier han og ler.

Salgssjefen skryter også av rekkevidden på bilen.

— Rekkevidden på bilen er også veldig pålitelig. Rekkevidden som vises er det du har, den er veldig nøyaktig, sier Jacobsen.

Løland har ikke hatt noen problemer med enten rekkevidde eller lading.

— Vi hadde en tur til Sverige for ikke så lenge siden. Det gikk veldig greit. Jeg var mest bekymret for hvordan det skulle være med et lite barn i bilen på en langtur, men det gikk som en drøm, sier småbarnsfaren.

Enestående garanti

— Passerer bilen din 5 år, og du fortsetter å ta den årlige Toyota originalservicen, vil du få ett år utvidet garanti på hele bilen. Helt frem til den fyller 10 år, eller passerer 200 000 km, sier Jacobsen.

Toyota garanterer at du skal ha 70% av batteriets originalkapasitet etter 10 år. Derfor har de også en separat garanti på batteriet. Ved å utføre årlige servicer og batterihelsesjekker har du bilgaranti i hele 10 år og inntil én million kilometer kjørt.

— Garantien på batteriet gir 750 000km mer garanti enn nestemann på listen. Det er ganske rått, forteller Jacobsen.

Fornuftig bil

— Fornuftig er kanskje ikke det mest sexy ordet, men i dyrtider er det ganske sexy, ler salgssjefen.

Fornuftig var definitivt noe Espen Løland og familien var ute etter.

— Det var egentlig litt tilfeldig at vi gikk for denne bilen. Svogeren min kjøpte en bZ4X, og han var veldig fornøyd. Så var vi ute og prøvekjørte den, og da falt vi rett og slett for bilen vi også.

Finansiering var også noe som var viktig for familien, noe Løland selv har brent seg på før.

— Jeg gikk på en tabbe på en tidligere bil jeg hadde hvor jeg valgte flytende rente, og da ble det til slutt veldig dyrt. Nå har vi låst renten og fått en skikkelig god finansieringsavtale.

Løland forteller at han og familien så på fem-seks andre biler først, men det var hele pakken som gjorde at de valgte Toyota Sør.

— Det er ikke verdens sprekeste bil, det er ikke verdens største bil, eller kanskje verdens fineste bil, men hele pakken er så utrolig bra. Servicen fra vi tok kontakt med Toyota Sør var helt avgjørende, sier Løland.

Trygghet i alle ledd

Mange opplever at det kan være skummelt å gå over til elbil, spesielt med tanke på rekkevidde, garantier og driftssikkerhet. Jacobsen forstår usikkerheten, men sier at det er lite å bekymre seg over når det kommer til bZ4X.

— Ikke bare er bilen like driftssikker og trygg som fossilbilene til Toyota, men den har en enestående kjørekomfort, og er utrolig stabil til og med i de drøyeste vinterforholdene.

Løland og familien har ikke hatt en helelektrisk bil før, og heller ingen problemer med overgangen.

— Jeg hadde en hybridbil tidligere, og overgangen har vært helt uproblematisk, og så er det også positivt kostnadsmessig for oss, sier Løland.

Fremkommelighet i særklasse

I bZ4X finner du et firehjulstrekksystem som hjelper deg å komme trygt frem uansett kjøreforhold. Skulle ett hjul begynne å miste veigrep på glatt underlag, kan de tre andre drivhjulene kompensere ved å gi nødvendig drivkraft.

I tillegg har du systemet «X-MODE». Et system med forskjellige kjøremoduser som er tilpasset alle hindringene du kommer over. Modusen Snø/Grus er spesielt tilpasset snølagte eller isete veier, og grusveier hvor bilen lett kan miste grepet og skli. Modusen Dyp snø/Søle er tilpasset veier med dårlige og myke underlag, hvor hjulene vil synke noe ned i bakken. I tillegg til dette kommer X-MODE med «Downhill Assist Control» og «Grip Control.»

— Det er rett og slett ikke nok adjektiver som kan beskrive denne bilen, sier Jacobsen og ler.